Opleiding nagelstyliste

Het beroep nagelstyliste is een mooi beroep waar u ook veel creatieve tijd in kunt gebruiken. De markt is groeiend, met veel nieuwe uitdagingen. U kunt het combineren met ander werk of een fulltime baan. U kunt van uit huis werken, bij de cliënte thuis, een praktijk in het winkelcentrum. Het is ook goed te combineren met kapper of schoonheidsspecialiste, pedicure of visagiste. Deze opleiding is een must voor iedereen die graag professioneel aan de slag wil! Als u zelfstandig werkt kunt u de tijden zelf indelen, daarnaast kunt u bij verdienen door producten te verkopen zoals bv scrubs, handcrème (zeker als u de producten ook zelf bij uw klanten gebruikt) en make-up.

Opleiding:

De opleiding bevat zowel theorie als praktijk, daarnaast heeft u ook thuis opdrachten. Wij werken met een lesboek en een eigen lespakket. De opleiding bestaat uit verschillende modules, die aan het eind wordt afgesloten met een proefexamen. Dit is een voorbereiding op het landelijke examen. Mocht u iets langer de tijd nodig hebben, omdat het nog niet helemaal lukt blijven wij u helpen. U gaat pas het landelijk examen doen als wij er van overtuigt zijn dat u het gaat halen (alleen als het les programma goed gevolgd is).

Het landelijke examen wordt afgenomen in Lommel (België), indien u slaagt ontvang u een diploma waarmee u zich kan onderscheiden van andere nagelstylisten. De technieken die u leert is afhankelijk van de opleiding die u gaat volgen. Ik raad aan om Allround te doen, zodat u de klanten een uitgebreid pakket kan aanbieden. De opleidingen duurt een dagdeel van drie uur. Het is in overleg in te plannen. Het kan ook eventueel s ’avonds.

Nailtrainer

 • Is uiterst geduldig.
 • Staat altijd voor u klaar.
 • Geen afleiding (praatje, koffie, enz.).
 • Als het fout gaat is dit niet erg.
 • Ze heeft geen eisen.
 • Nagels zijn te knippen ook als nagelbijters model.
 • Hoeft geen 10 nagels prefect.
 • Nooit ziek of afwezig.
 • Ook nadat u klaar bent met uw opleiding nog handig te gebruiken om mee te
  trainen.

Kan als showmodel werken voor u klanten denk aan nail art.

We hebben diverse opleidingen, deze staan in een uitgebreide brochure.

Breng gelpolish aan op professionele wijze tijdens de 2-daagse gelpolish opleiding. Je leert tijdens deze 2 lessen alle technieken die je nodig hebt voor het behandelen van de klanten.

Na deze opleiding ben je klaar om jouw eigen professionele salon te starten. Bij de juiste applicatie blijft de gelpolish op handen 3-6 weken zitten en op voeten zelfs 6 -12 weken. De 2 lessen duren ieder 3 uur en het model gaat met 2 mooi gelakte handen naar huis!

ndien gewenst kan de opleiding worden afgerond met een examen. Dit examen bestaat uit een theoretisch en praktijk examen en zal worden afgenomen op het hoofdkantoor van Urban Nails tijdens het landelijk examen.

Lesschema gelpolish opleiding:

 • Les 1 Theorie, demo door docent, gelpolish aanbrengen
 • Les 2 Gelpolish verwijderen en nieuwe plaatsen

Aanmelden? info@salontiptaptop.nl

Alle lessen kunnen in overleg worden ingepland

Meer informatie volgt.

Leer in stappen het plaatsen van gelnagels en alle basiskennis om te starten als nagelstyliste

Basisopleiding gelnagels

Wij adviseren dit programma wanneer je alles wil leren over het plaatsen van gelnagels. Tijdens deze professionele opleiding maak je kennis met alle basistechnieken die nodig zijn om kunstnagels te maken met het nextgel product. Indien gewenst is het ook mogelijk met de traditionele builder- of fibergels te werken.

Uiteraard leer je niet alleen de praktijk maar ook de theorie. De theorie is een zeer belangrijk onderdeel waaraan wij veel aandacht geven. Alle facetten komen aan bod. De opleiding wordt afgesloten met een proefexamen waarbij je een praktijktest aflegt. Wanneer je deze met voldoende resultaat aflegt ben je klaar voor het landelijke Urban Nails examen om het daadwerkelijke certificaat te behalen. Dit examen wordt afgelegd op het hoofdkantoor van Urban Nails. Deze cursus is in overleg flexibel in te vullen, betreffende data en aantal lessen, en vormt een professionele start voor je carrière als nagelstylist. De groepen waarin les wordt gegeven zijn klein.

Leer stap voor stap het plaatsen van acrylnagels en leer alle basiskennis om te starten als nagelstyliste. Start cursus: data in overleg.

Wij adviseren dit programma wanneer je alles wil leren over het plaatsen van acrylnagels. Tijdens deze professionele opleiding maak je kennis met alle basistechnieken die nodig zijn om kunstnagels te maken met het acrylsysteem. Uiteraard leer je niet alleen de praktijk maar ook de theorie. De theorie is een zeer belangrijk onderdeel waaraan wij veel aandacht geven. Alle facetten komen aan bod. De opleiding wordt afgesloten met een proefexamen waarbij je een praktijktest aflegt. Wanneer je deze met voldoende resultaat aflegt ben je klaar voor het landelijke Urban Nails examen om het daadwerkelijke certificaat te behalen. Dit examen wordt afgelegd op het hoofdkantoor van Urban Nails. Deze cursus is in overleg flexibel in te vullen, betreffende data en aantal lessen, en vormt een professionele start voor je carrière als nagelstylist. De groepen waarin les wordt gegeven zijn klein.

Leer stap voor stap het plaatsen van gelpolish, neXtgel, gel- én acrylnagels en leer alle basiskennis om te starten als nagelstyliste.voor de allrond kies je uit 3 van de 4 modul. data in overleg.

Basisopleiding Allround Nagelstyling

Wij adviseren dit allround programma wanneer je alles van het vak nagelstyling wil leren en in uiteindelijk een salon wil beginnen. Tijdens deze professionele opleiding maak je kennis met alle basistechnieken die nodig zijn om kunstnagels te maken met zowel gel- als acrylsystemen,nextgel en gelpolish te plaatsen. Uiteraard leer je niet alleen de praktijk maar ook de theorie. De theorie is een zeer belangrijk onderdeel waaraan wij veel aandacht geven. Alle facetten komen aan bod en aan het einde van de opleiding ben je een échte allrounder. De opleiding wordt afgesloten met een proefexamen waarbij je een praktijktest aflegt. Wanneer je deze met voldoende resultaat aflegt ben je klaar voor het landelijke Urban Nails examen om het daadwerkelijke certificaat te behalen. Dit examen wordt afgelegd op het hoofdkantoor van Urban Nails. Deze cursus is in overleg flexibel in te vullen, betreffende data en aantal lessen, en vormt een professionele start voor je carrière als nagelstylist.De groepen waarin les wordt gegeven zijn klein.

Zoals hierboven vernoemd is de opleiding samengesteld uit gelpolish, acryl en nextgel. Indien gewenst kan de opleiding ook gevolgd worden met gelpolish, acryl en fibergel.

Opleiding IBX™

IBX™ is een nieuw soort dienstverlening, die professionele hulp biedt bij zwakke en beschadigde nagels. Door deze intensieve versterkende behandeling is het mogelijk om van BINNEN UIT lengte en levensduur op te bouwen.

IBX™ is een revolutionair tweedelig systeem dat de beschadigde nagels herstelt, de natuurlijke nagel sterker maakt en ook beschermt bij gebruik van afweekbare producten.

Na het volgen van deze training kan jij ook IBX™ aanbieden in je salon.

Tijdens de IBX™ training zal het systeem uitgebreid uitgelegd en behandeld worden en worden de diverse behandelmogelijkheden met het IBX™ systeem toegelicht. Voorafgaand aan deze training zal er een webinar plaatsvinden.

Deze training bestaat uit een online webinar voor de theorie (deelname verplicht) welke wordt afgesloten met een examen en vervolgens vindt er een hands-on training plaats bij Salon Tip Tap Top. Nadat je deze met een voldoende hebt afgerond, behaal je jouw IBX™ certificaat.

Met het starterspakket kun je direct aan de slag in jouw salon! Ook kun je met dit certificaat IBX™ producten aanschaffen en blijven aanschaffen.

Tijdsduur: Webinar is ’s-Avonds duurt + 3 uur, On hands training duurt 3 uur

De IBX™ behandeling is er op gericht om de nagelplaat zo goed mogelijk te doordringen. IBX™ is een nieuw soort dienstverlening, die professionele hulp biedt bij zwakke en beschadigde nagels. Door deze intensieve versterkende behandeling is het mogelijk om van BINNEN UIT lengte en levensduur op te bouwen

Het revolutionair tweedelig IBX™ systeem bestaat uit 2 producten:

Repair

Intensieve behandeling van onvolkomenheden en zwakke plekken die de natuurlijke nagels beletten om lang te worden. Ook gebruikt om de nagelplaat onder elk Semi Permanent Laksysteem te beschermen.

Strengthen

Verstevigend middel dat binnen in de nagel de bovenste lagen aan elkaar verbindt, waardoor de nagels sterk blijven en lang kunnen worden. Ook gebruikt om de nagelplaat onder elk Semi Permanent Laksysteem te beschermen.

Model nodig:

NEE, zorg ervoor dat je 4 nagels vrij hebt van product.

Meebrengen:

Penselen,  UV of LED lamp.

Opleiding IBX™ Boost

Tijdens deze training leer je hoe exact te werken met  IBX™ BOOST

Ook kun je bijvoorbeeld glitters e.d. toevoegen in een BOOST behandeling.

IBX™ Boost = Dé ultieme base coat

 • Opruwen van de natuurlijke nagel is verleden tijd
 • Hardt uit in 1 minuut met UV of LED
 • Verlengt houdbaarheid Gel Polish tot 3 weken
 • Flexibel en sterk, ook in koud weer
 • Makelijk afweekbaar
 • Zelf egaliserend

Productkenmerken:

 • Sublieme applicatie
 • Makkelijk aan en makkelijk af
 • Egaliseert zelf – minimale correctie met een vijl
 • Natuurlijke nagel hoeft niet opgeruwd te worden
 • Hard uit in 1 minuut in zowel UV als LED
 • Je kan het opvullen voor een snelle 2e behandeling
 • Hypoallergeen
 • StrijkGel

Model nodig:

NEE, zorg ervoor dat je 4 nagels vrij hebt van product.

Meebrengen: 

Penselen, natuurlijke nagelvijl/wooden vijl en UV of LED lamp.

Opleiding eXclusive Spa manicure 

Goed verzorgde handen vormen een belangrijk onderdeel van onze totale verzorging. Handreiniging, verzorging van de nagelriemen, een heerlijke scrub/ peeling, masker, massage en de behandeling in het paraffinebad.

Een verzorgende behandeling waardoor de handen fluweelzacht zullen aanvoelen en de natuurlijke nagels bovendien sterker van worden. Bij een manicurebehandeling worden de nagels gevijld, nagelriemen verzorgd. Tevens werken wij met de eXclusive Spa line een scrub, masker of een paraffinebehandeling (hierbij worden uw handen verwend met een rijke crème en de paraffine zorgt ervoor dat het product extra goed kan inwerken). De laatste behandeling is zeer geschikt voor mensen met ruwe- of winterhanden en reuma patiënten.

Waarom Manicuren?

Manicure is de tweede bron van inkomsten in de nagel categorie, na die van kunstnagels. Daarom is het belangrijk om je energie te gebruiken om deze vaardigheid naar het volgende niveau te brengen. De manicure behandeling is niet alleen populair bij vrouwen, maar de vraag naar manicure voor mannen wordt steeds groter.

Voor wie: 

Als je zelf veel belangstelling hebt voor nagelverzorging en om te kijken of je door zou willen met de opleiding nagelstyling.

Manicure is een onmisbare deel voor ieder toekomstige nagelstyliste. In deze opleiding behandelen wij de onderdelen:

De beste methode om natuurlijke nagels te behandelen

 • Het behandelen van de nagelplaat
 • Het verzorgen van nagelriem

Massage

 • Hand- & armmassage
 • Productkennis
 • Paraffine behandeling

Moduleren en verzorgen

 • Manier om nagellak te verwijderen
 • Het model vijlen van de natuurlijke nagel

Hygiëne

Extra lesinformatie: 

Er wordt gewerkt met een model

Opleiding Eyelash lift 

Lift de wimpers met de Eyelash lift.

De eyelash lift is een behandeling voor de natuurlijke wimper, hierbij wordt geen gebruik gemaakt van het aanbrengen van valse wimpers. Bij deze bijzondere behandeling die in Nederland volledig nieuw is, wordt een laagje coating aangebracht bij de wimperaanzet vanaf de wortel met een nieuw soort gelformule. Door middel van een siliconen schildje worden de wimpers effectief gelift vanaf de wimperaanzet (vanaf de wortel). Dat zorgt voor een open blik met lange, volumineuze en perfect gesepareerde wimpers!

De lift wimper behandeling neemt slechts ca. 20 minuten in beslag en laat de ogen optisch groter lijken en geeft de oogopslag een mooie en natuurlijke uitstraling. Wimperlifting is makkelijk te combineren met kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure, visagiste of nagelstylisten. Het effect van de eyelash lift behandeling is dat het minimaal 6 weken zichtbaar is. In die 6 weken is het dus niet nodig om de wimpers te krullen met behulp van een krultang en zijn ze ook zonder mascara lang en perfect gesepareerd. Voor een extra intens effect kun u de wimpers desgewenst 1 of 2 laagjes mascara aanbrengen.

De opleiding duurt 1 dagdeel

Opleiding Wimperextensions

Spreekt het u aan om te leren hoe u zelf op een professionele manier wimperextensions kunt plaatsen? Dan is de opleiding one by one wimperextensions echt iets voor u!

De opleiding wordt 1 op 1 gegeven, zodat er genoeg aandacht is voor u als cursist. U kunt hierdoor makkelijker vragen stellen.

De opleiding bestaat uit een theorie en een praktijk gedeelte. Dit wordt gegeven over 3 dagdelen. U krijgt een informatie boekje mee en uw eigen starterspakket, zodat u thuis aan de gang kunt gaan.

One by one wimperextensions methode wil zeggen dat u individuele wimperextensions haartje voor haartje op de natuurlijke wimpers plakt. Dit leert u op een praktische manier tijdens de opleiding.

U krijgt bij de opleiding:

 • Starterspakket (twv. v.a. € 150,-).
 • Certificaat (als de opleiding goed is verlopen).
 • Informatieboekje.
 • Er is altijd de mogelijkheid om te bellen of te mailen voor advies.

De dagdelen zien er als volgens uit:

Dagdeel 1:

 • De techniek om de wimpers te plaatsen.
 • Welke materialen heeft u nodig en hoe u ze het beste kunt gebruiken.
 • Advies geven over welke type krul, dikte en lengte het beste bij iemands natuurlijke wimpers past.
 • Het krijgen van een informatieboekje, die u mee mag nemen naar huis. Zeer handig als geheugensteun, voor als u het even niet meer weet.
 • U leert op een mannequin hoofd hoe u wimpers moet zetten.

Dagdeel 2:

 • Het aanbrengen van de extensions op het model (U dient zelf voor een model zorgen, lukt dat niet laat dit op tijd weten).
 • Het is de bedoeling dat u leert hoe u de wimperextensions moet zetten. U gaat thuis verder oefenen. U krijgt namelijk een mannequin hoofd (in bruikleen) met oefenwimpers er bij mee naar huis. Waar u de komende 3 weken intensief mee gaat oefenen.

Dagdeel 3 (Na 3 weken):

 • Het belangrijkste gedeelte om de wimperextensions bij te vullen en uiteindelijk te verwijderen.
 • Als de opleiding met succes is afgerond krijgt u een certificaat.

Opleiding verven en epileren van wimpers en wenkbrauwen

Tijdens de opleiding leert u te kijken naar het gezicht van een klant. Aan de hand van de vorm van het gezicht gaan we kijken hoe u de wenkbrauwen en wimpers het beste kunt verven en epileren. Elke klant heeft een andere vorm van het gezicht waar u rekening mee moet houden dit geld ook voor de kleur van de wimpers en wenkbrauwen. Dit behandelen we in de opleiding.

De opleiding is voor iedereen te volgen. U leert wat de beste vorm van de wenkbrauwen is en hoe u verantwoord kunt verven.

Verven en epileren van de wimpers en wenkbrauwen kunt u als extra service aanbieden in uw salon, bijvoorbeeld bij de nagelstyliste, pedicure of als losse behandeling bij de schoonheidsspecialiste.

De opleiding duurt 1 dagdeel

U krijgt bij de opleiding:

 • Inclusief starterspakket € 59,90
 • Certificaat (als de opleiding goed is verlopen).

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

0

Uw winkelwagen

The Cart is Empty
No Product in the Cart!
0,00